Az 54. Müncheni Biztonsági Konferencia témáinak megvitatása

A világ zsidó szemmel 2018.02.23
Heti TV

Az 54. Müncheni Biztonsági Konferencia témáinak megvitatása (a Nyugat és az Oroszország közötti feszültség, Észak-Korea és az Egyesült Államok között elmérgesedett viszony, Szaúd-Arábia és Irán rivalizálása, közel-keleti helyzet, esetleges a török beavatkozás Szíriában). Ezeken belül: Izrael jövőbeli szerepe a közel- keleti térségben, a Nyugat által elbagatellizált iráni fenyegetés, amelyre Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök már évek óta figyelmeztet, jelenlegi felszólalása a Müncheni Konferencián, az esetleges kétállami „megoldás”, mennyire vihar előtti a jelenlegi állapot a közel – Keleten, stb.

Vendégek: Ádám Ráchel, a Kol Israel magyar nyelvű adás volt főszerkesztője, Seres Attila, a Hírolvasó szerkesztője, alapító szerkesztője, Gyarmati István nagykövet, biztonságpolitikai szakértő, Barta Dániel, kül-és biztonságpolitikai elemző, az Euroatlanti Integráció és Demokrácia Központ igazgatója

Aki kérdez: Csernyánszky Judit, újságíró  



Ádám Ráchel kiegészítése:
A vita során elhangzott állításokat cáfolandó íme a Walla News héber nyelvű cikke arról, hogy igenis, Izrael légtere felett lőtte le Szíria az izraeli gépet. Kattints a linkre

לפי הנתונים שנאספו עד כה, גורמים בחיל האוויר טוענים כי התקיפה הסורית נגד מטוסי חיל האוויר בשטח ישראל הוא שינוי מהותי של כללי המשחק בזירה מבחינת משטר אסד. לשם השוואה, הגורמים התייחסו למקרה שהתרחש בספטמבר 2014, אז יורט מטוס סוחוי-24 סורי על ידי סוללת פטריוט רק לאחר שחדר למרחב האווירי הישראלי - ולא קודם לכן. לפי כללי המשחק שהיו נהוגים עד ליום שבת, הפלת הסוחוי בוצעה על בסיס הפרת ריבונות ישראלית.
Az eddig összegyűjtött adatok szerint , az izraeli légierő közölte , hogy Asszad részéről a játékszabályok jelentős mértékű megváltozásának vagyunk tanúi, miután az izraeli gépek elleni támadást izraeli terület felett követték el a szíriaiak. Összehasonlításként ,2014- ben amikor (orosz)Szuhoj- 24 típusú Szíriából berepülő szíriai gépet lőtt le az izraeli légierő “patriot”típusú repülőgép elhárító ütege, csak akkor vette célba és lőtte le a szíriai gépet Izrael ,miután az átlépte az izraeli légteret- és nem előbb! Tehát az egészen most szombatig érvényben levő szabályok szerint , a Szuhoj leszedésére Izrael légterének megsértése jogán került sor.”





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Európa: a cenzúrázott film, amelyet nem akarnak, hogy megnézz

A békéhez vezető út