Melyik a kisebbik rossz ?


A charlottesville-i erőszakos események kapcsán megszólalt Yair Netanyahu, Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök fia is. A 26 éves fiatalember szerint a szélsőbaloldal – egyre növekvő népszerűségüknek és széles körű társadalmi támogatottságuknak „köszönhetően” (Amerikában) jelenleg sokkal veszélyesebb Izraelre nézve, mint a neonácik.
„Nézzük arányosan a dolgokat” -posztolta Facebook-oldalán Yair. „Én zsidó vagyok, izraeli vagyok. A virginiai neonácik gyűlölnek engem és a hazámat, de a múlthoz tartoznak. Fajtájuk kihalófélben van. Az Antifa és a BLM mozgalmak gengeszterei azonban, amelyek szintén gyűlölik az országomat – és Amerikát is – egyre erősödnek és domináns szerepet kapnak az amerikai egyetemeken és a közéletben”.




A miniszterelnök fiát azonnal kritikák áradata érte, Mickey Rosenthal képviselő egyenesen hitlerjugend – növendéknek titulálta. Ez annak ellenére is nagyon súlyos sértés, hogy Rosenthal később visszavonta és bocsánatot kért – írja az Arutz Sheva

Szerencsére olyanok is vannak szép számban, akik egyetértenek vele. Az Israelly Cool blog szerzője így kommentálta a hírt:

„Azt hiszem, igaza van.
Minden értelmes ember tisztában van azzal, kik a neonácik és az altrightosok: szégyentelen rasszisták és antiszemiták, akik megpróbálják utánozni a régi nácikat. Ezt nem is rejtik véka alá. Persze, hogy komolyan kell vennünk a fenyegetéseiket és éberen kell figyelnünk őket, annak tudatában, hogy az erőszakra is hajlamosak.

De ők a társadalom perifériáján vannak és a tisztességes emberek kiközösítik őket. Ők kevesen vannak. Én egy másik, nagyobb veszélyre hívnám fel a figyelmet.

Az antiszemita bal, amely olyan szélsőbal csoportosulásokat foglal magában, mint az Antifa vagy a BLM, vagy a tőlük kicsit közepebbre levők, a Linda Sarsour – félék.
A neonácikhoz hasonlóan a balosok is keményen rasszisták és antiszemiták. Csakhogy ők nem fogják ezt nyíltan bevallani, hiszen állítólag a rasszizmus és az elnyomás ellen harcolnak. Voltaképpen annak puszta felvetése, hogy antiszemiták lennének, azt a választ vonja maga után, hogy Izrael-kritikájuk miatt akarod elhallgattatni őket.

A baloldal gyűlöli Izraelt és a „cionistákat” (kényelmesen megfeledkezve arról, hogy a cionista egyszerűen csak olyasvalaki, aki támogatja a zsidókat abban, hogy őshazájukban, Izraelben éljenek. De ők állítólag nem utálják a zsidókat. Végülis néhányuknak a legjobb barátaik is zsidók (azok az „aranyos” zsidók, akik gyűlölik Izraelt – a hasznos idióta zsidók.)
A bal határozottan szót emel a neonácik és a jobboldal rasszizmusa ellen, de amikor a Hamász, a muzulmán vallási szereplők és a többi ún. anticionista-nem antiszemitáról van szó, síri csendbe burkolódznak.

És mivel ők általában nem szeretik a zsidókat, egyre nehezebb és nehezebb lesz számukra, hogy azt a látszatot keltsék, hogy akár egy picit is törődnek velünk. Láttuk a Chicago Dyke menetelést a közelmúltban és látni fogjuk a zsidó naptár legszentebb ünnepére, Jom Kippur napjára tervezett Faji Igazságért folytatott menetelést is. Ezen azonban garantáltan nem vehetnek részt majd olyan zsidók, akinek valóban fontos a júdaizmus. Nem hajlandók áttenni egy másik napra, mert arra hivatkoznak, szeptember 30-át annak az 1919-es Elaine-i vérengzés alkalmából lemészárolt 227 és 122 igazságtalanul bebörtönzött fekete tiszteletére választották. (És az egyik reformrabbitól  kapott „kósersági pecsét” sok mindennek nevezhető, csak helyeslésnek nem.)

Amellett, hogy antiszemitizmusuk sokkal kevésbé nyilvánvaló, ez a csoport nőttön-nő, köszönhetően a nemcsak az egyetemi campusokon zajló, hanem a világ politikai vezetői és a popkultúra részéről érkező folyamatos indoktrinációnak.

Milliók gondolják úgy, hogy a lehető leghelyesebb és legigazságosabb dolgot teszik, amikor a baloldal mellé állnak és a világ olyan gonoszságaival helyezkednek szembe, mint a „cionizmus”

Tehát igen, az aljas embereknek ez a csoportja sokkal több álmatlan éjszakát okoz nekem, mind a szélsőjobboldalon levő aljas emberek sokkal inkább perifériára szorult csoportja.


ford: -kk -


Kapcsolódó: 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Európa: a cenzúrázott film, amelyet nem akarnak, hogy megnézz

A békéhez vezető út