A belülről szétrombolt Európa

Melanie Phillips


A modern kor egyik, magát legmakacsabbul tartó mítosza szerint az antiszemitizmus a politikai jobboldal anomáliája. Manapság azonban az az igazság, hogy jóllehet az antiszemitizmus kétségtelenül jelen van egyes jobboldali körökben is, a modern zsidógyűlölet – amely az Izrael államában megtestesülő, démonizált zsidó kollektív alakjára vetül ki – fő motorja a baloldal, a legteljesebb összhangban együttműködve a muzulmán és az arab világgal.




Az egyik, az ARTE nevű, német-francia kulturális tévécsatorna megbízásával készült dokumentumfilm, azt mutatja be, hogyan fogadja el az antiszemitizmust a fősodrú tömegtájékoztatás, a politikusok, a baloldal,a muzulmán „Palesztináért” - aktivisták, rapperek és egyházi szervezetek. A műsort az egyik legnagyobb európai tévétársaság, a Westdeutsche Rundfunk (WDR) is támogatta. Később azonban, mint a Gatestone Institute cikke (Európa: a cenzúrázott film, amelyet nem akarnak, hogy láss) beszámol róla, a német -és a francia tévécsatornák minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a süllyesztőbe ássák, készítői ellen pedig rágalom-és gyűlöletkampányokat indítottak.

Úgy tűnik, hogy a filmkészítők fő bűne annak bemutatása volt, hogy az EU által finanszírozott „civil szervezetek” kulcsszerepet játszanak az Izrael-ellenes uszításban. A tévétársaságok minden kapcsolatot megszakítottak a film készítőivel és a nyilvánosság előtt befeketítették őket. A WDR szerkesztőjét, aki korábban elfogadta a filmet, addig zaklatták, míg idő előtt nyugdíjaztatta magát. A botrány kitörését -és a németországi, történetesen illegális – premiert követően a filmet mindössze kétszer vetítették le, őrületes nyomás közepette.

A későbbi fejleményektől egyszerűen leesik az ember álla:

„A mód, ahogy a WDR sort kerített a közvetítésre, egyedülálló volt: a film elején, majd a vetítés során rövid időközönként figyelmeztető bejátszások jelentek meg, amelyek közvetett módon újra meg újra arra szólították fel a nézőket, ne higgyék el a filmben látottakat. El kellett olvasniuk bizonyos, a WDR honlapján elérhető, látszólag szükséges kiegészítéseket és magyarázatokat – egy harminc szövegből álló 'ténylistát'. Az egyik példa: Mahmud Abbász, az Európai Parlamentben elmondott beszédében, valótlanul az alábbiakat állította:

'Mindössze egy hét telt el azóta, hogy az izraeli rabbik világos nyilatkozatot adtak ki. Ebben azt követelték, kormányuk mérgezze meg a vizet, hogy palesztinokat gyilkoljon.'

Nos, a WDR szerint ebből a kijelentésből senkinek sem szabad arra a következtetésre jutnia, hogy „Abbász beszéde annak a középkor óta élő legendának a része, mely szerint a zsidók kutakat mérgeznek, hiszen végső soron Abbász itt nem is beszél kutakról.”

Ezért halad a megsemmisülés útján Európa. Azért, mert morális, intellektuális és spirituális szinten belülről rohad.



Ford: -kk-


A szerzőről:


Melanie Phillips  brit újságíró, író és politikai kommentátor. Szakmai pályafutását a politikai spektrum baloldalán kezdte: a New Statesman-nél, majd 1977-től 1993-ig a The Guardiannél dolgozott. Az évek múltával egyre inkább jobbra tolódott, jelenleg a The Times, a The Jerusalem Post és a The Jewish Chronicle munkatársa. Phillips olyan liberálisként határozza meg magát, akit „fejbe kólintott a valóság”.
Oldala:  http://www.melaniephillips.com/


Melanie Phillips további cikkei, magyarul:






Videó


Melanie Phillips:Az antiszemitizmus nem ugyanaz, mint az iszlamofóbia

Az angol nyelvű videón Melanie Phillips azt fejtegeti, miért olyan veszélyes a baloldalnak az a kísérlete, amellyel egyenlőségjelet akar tenni az iszlamofóbia és az antiszemitizmus közé. Ebbeli igyekezetükben elterelik a figyelmet az iszlamizáció valós veszélyéről





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Európa: a cenzúrázott film, amelyet nem akarnak, hogy megnézz

A békéhez vezető út